Glisemik indeks gıdalar diyet temelleri
Glisemik indeks gıdalar diyet temelleri
Glisemik Endeksi (GI) sindirim oranı ve gıda ve glikoz (şeker) düzeyi üzerindeki sonraki etkilerini emilimini kan yansıtan Gıda için bir sayısal derecelendirme sistemidir.
"Glisemik indeksi" kavramı kullanılmaya başlanan 1981 yılında, 2006 vasıl Kanada Toronto Üniversitesi Araştırma Dr David Dženkìnsom tarafından. Bunun için özel deneyler sırasında gönüllü uglevodìv içeren gıda verildi, vardı.
Bir saatliğine her 15 dakikada bir kan testi yaptırdım ve kandaki şeker düzeyi tarafından belirlenir. Alınan verilere dayanarak inşa özel grafik ve deneyler devam etti. Tüm verileri olduğunu aslında kavramı ve tanımı ne zaman ı almak. Ancak, bu değer porìvnûvannì ürünleri ile glisemik indeks % 100'ünü olan saf glikoz, özü yatıyor görece birim olur.
o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o Eğer bir sorunuz varsa, "KI", "enerji" kavramı arasındaki fark nedir cevap aşağıdaki gibidir. KI hız karbonhidrat dökümünü glikoz ve artan kan şekeri içine görüntüleme ve kalori içeriği sadece yemek ile elde edilen enerji değeri tutardır.
Karbonhidratlar çok önemli enerji değeri temsil eder. Onlar karmaşık olabilir ve cins tahvil (polisakkaritler) ve düz (şeker, bol) sayısını belirler. Ne zaman vücut karmaşık karbonhidrat almak ve diğer besin enzimler etkisiyle oluşan basit bol içine yarma ve glikoz için kimyasal reaksiyonlar etkisi altında basit.
Glisemik indeks gıdalar fotoğraf
Yüksek GI içtikten sonra hızlı bir şekilde vücutta ayrılmış olan gıdalar ve glikoz ve ahlak bozukluğu çok yönlü-gıdalar ile düşük GI bir anlık patlama bir yavaş yavaş da şeker düzeyi yavaş, sabit aşamalı bir artış neden iner. Vivacity, bu tür yemekleri verir oldukça uzun bir süre için Doygunluk hissi korumak sağlar. Bu kilo kaybı için de diyabet muzdarip insanlar için yararlıdır.
Bu nedenle, glìkemìčnogo Dizin ürünlerde dayalı bir diyet sen kolayca birkaç fazla kilolu kurtulabilirsiniz. KI Ayrıca faktörler-belli bir lif, karbonhidrat (basit veya karmaşık) tür, bir ısı tedavi yöntemi, protein ve yağ miktarı bağlıdır.
Aynı yüksek GI, yemekle ilgili değil mutlaka zararlı ve dengeli bir beslenme için uygun değildir olduğu söylenebilir. Örneğin, düşük kalorili karpuz ve Pasternak-çikolatalı kek daha düşük bir puan varken yüksek glisemik indeks, ürünleriyle. Bu nedenle, diyet glìkemìčnogo yük dikkate alarak oluşmalıdır-KI ve diyet karbonhidrat bol, birleşimi.
Havuç tipik bir örnektir. Sebze yüksek glisemik indeksi var fakat çok az miktarda havuç yük glìkemìčne kalır düşük bir sonucu olarak biriminin birimi başına karbonhidrat içerir ve bu ağırlığı azaltmak için diyet dahil edilebilir.
Glisemik Endeksi (GI) sindirim oranı ve gıda ve glikoz (şeker) düzeyi üzerindeki sonraki etkilerini emilimini kan yansıtan Gıda için bir sayısal derecelendirme sistemidir.
"Glisemik indeksi" kavramı kullanılmaya başlanan 1981 yılında, 2006 vasıl Kanada Toronto Üniversitesi Araştırma Dr David Dženkìnsom tarafından. Bunun için özel deneyler sırasında gönüllü uglevodìv içeren gıda verildi, vardı.
Bir saatliğine her 15 dakikada bir kan testi yaptırdım ve kandaki şeker düzeyi tarafından belirlenir. Alınan verilere dayanarak inşa özel grafik ve deneyler devam etti. Tüm verileri olduğunu aslında kavramı ve tanımı ne zaman ı almak. Ancak, bu değer porìvnûvannì ürünleri ile glisemik indeks % 100'ünü olan saf glikoz, özü yatıyor görece birim olur.
o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o Eğer bir sorunuz varsa, "KI", "enerji" kavramı arasındaki fark nedir cevap aşağıdaki gibidir. KI hız karbonhidrat dökümünü glikoz ve artan kan şekeri içine görüntüleme ve kalori içeriği sadece yemek ile elde edilen enerji değeri tutardır.
Karbonhidratlar çok önemli enerji değeri temsil eder. Onlar karmaşık olabilir ve cins tahvil (polisakkaritler) ve düz (şeker, bol) sayısını belirler. Ne zaman vücut karmaşık karbonhidrat almak ve diğer besin enzimler etkisiyle oluşan basit bol içine yarma ve glikoz için kimyasal reaksiyonlar etkisi altında basit.
Glisemik indeks gıdalar fotoğraf
Yüksek GI içtikten sonra hızlı bir şekilde vücutta ayrılmış olan gıdalar ve glikoz ve ahlak bozukluğu çok yönlü-gıdalar ile düşük GI bir anlık patlama bir yavaş yavaş da şeker düzeyi yavaş, sabit aşamalı bir artış neden iner. Vivacity, bu tür yemekleri verir oldukça uzun bir süre için Doygunluk hissi korumak sağlar. Bu kilo kaybı için de diyabet muzdarip insanlar için yararlıdır.
Bu nedenle, glìkemìčnogo Dizin ürünlerde dayalı bir diyet sen kolayca birkaç fazla kilolu kurtulabilirsiniz. KI Ayrıca faktörler-belli bir lif, karbonhidrat (basit veya karmaşık) tür, bir ısı tedavi yöntemi, protein ve yağ miktarı bağlıdır.
Aynı yüksek GI, yemekle ilgili değil mutlaka zararlı ve dengeli bir beslenme için uygun değildir olduğu söylenebilir. Örneğin, düşük kalorili karpuz ve Pasternak-çikolatalı kek daha düşük bir puan varken yüksek glisemik indeks, ürünleriyle. Bu nedenle, diyet glìkemìčnogo yük dikkate alarak oluşmalıdır-KI ve diyet karbonhidrat bol, birleşimi.
Havuç tipik bir örnektir. Sebze yüksek glisemik indeksi var fakat çok az miktarda havuç yük glìkemìčne kalır düşük bir sonucu olarak biriminin birimi başına karbonhidrat içerir ve bu ağırlığı azaltmak için diyet dahil edilebilir.
Yorumlar
Yorum Gönder